torsdag 9 augusti 2012

Att skapa skingrar tankar

När livet rusar på och man känner sig allmänt stressad är det skönt att kunna skingra sina tankarna. Det kan man göra på många olika sätt, att skapa är ett av dem.
Stuvbitar till kuddar är ett exempel men det finns en uppsjö av alternativ.
Det spelar ingen roll om du målar, klipper eller klistrar bara du koncentrerar dig på det du gör just nu och skjuter de andra tankarna åt sidan.
Ofta när man grubblar på något problem som man inte kan lösa brukar det hjälpa att lägga det åt sidan, pyssla med något annat en stund och när man sen återgår till problemet har man plötsligt en lösning. Det är som att lösningen hela tiden finns där men att hjärnan är blockerad och inte kan släppa fram den. Låt hjärnan vila från problemet en stund och blockeringen bryts. Det heter ju "att sova på saken", hjärnan vilar och bearbetar våra tankar och när man vaknar har man en lösning på en idé eller ett problem.

Om du känner att du vill börja skapa men inte vet med vad kan du alltid få inspiration genom att läsa böcker, bloggar och naturligtvis genom att prova dig fram eller gå en kurs. Du kanske kan börja med ta något av det du rensat ut och tänkt sälja eller slänga och försöka hitta ett nytt användningsområde. Har du inget hemma som du tycker att du vill göra om kan du ju besöka en loppis och se om du hittar något som någon annan vill bli av med och sedan göra om det till något eget. Inspiration till det hittar du Här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar